Tittel Prototype 28
Status TK
År N/A

Les mer

Mitt Name ist Friedrich Göttlerlein. Jeg arbeiter på der sporvognsentral i Oslo. Der har jeg mitt Arbeit mit qualitätssikring für sporvognakslinger og bremsen. Jeg studierte Qualität Göttingen i 85. Som der bestemann mitt kull, kunnte jeg velge arbeit hvor som helst. Meine Interesse ist zweite Weltkrieg, altså den ander verdenskrieg, og min Grossfar var soldat i Norge i mange, mange år. Han sluttet ikke zu kriegen før i -54. Da hadde han holdt seg i skjul på Hardangervidda in eine Grotte i ni lange Jahre. 

Grossfar, Wilhelm, fortalte oft og interressant von Norwegen. Die Natur, Das Folk, Alles. Det hat mich interessert og da jeg forskjellige jobber søkte, så fikk jeg altså denne jobb på Sprovognsentral. Die Kollegen er veldig hyggelig og jeg er godt integriert i det norske samfunn. Jeg er Jungeselle, wie heisst das auf Norwegisch? Ach so; Ungkarl. Og jeg skulle gjern treffe en norsk jente. Grossfar snakket varmt om en budei på Hardangervidda. Faktisk, så tror jeg at jeg har ein Onkel irgendhvor i Valdres. Kanskje er det möglichkeit für eine norske budei på mich også?

Men, det var ikkje budei jeg skulle snakke om. Mein Hobby har er litt mer schnever enn Weltkrieg zwei. Ganz spesifikk så har jeg oppbygd en kübelwagen, dass heist, lass mich sehen; Beltenvagn, glaub’ich. Eine Beltenvagn som mein Grossfar Konstruierte på Hardangervidda mens han i hulen satt og utførte sine soldatoppgaven.

Jeg sa til der Sporvognsentralgeneraldirektør at jeg gjerne skulle konstruiert den beltevogn mein Grossfars. Der Generaldirektør hat også i Göttingen studiert, så han sa spontan Ja. Deler får jeg på Sporvognzentrale. Det er kassierte delen. Trenger jeg en speziell del, så kan jeg være extra kritisch og den del som er i bruk er vips; Kassiert. 

Leave a Reply